Агресия и стрелба на пътя в Плевен, запазен мачете нападател.

Полиция

Новина от Плевен: Агресия на пътя завърши с арест и досъдебно производство

На 08 юни 2024 година, Министерството на вътрешните работи – Плевен информира за сериозен пътен инцидент, съобщен на 07 юни, около 20:55 часа. Според получения сигнал в управлението, 26-годишен мотоциклетист е станал жертва на пътна агресия в парк „Кайлъка“. След като е бил засечен от джип, водачът на последния произвел два изстрела с пистолет по потърпевшия.

Бързо реагирайки на сигнала, служители на „Пътна полиция“ спрели заподозрения джип „Мерцедес“ на улица „Дойран“. При контакт с водача на превозното средство, 24-годишен мъж, той отрекъл употребата на огнестрелно оръжие, но предал на полицията меч от типа „мачете“. Той обяснил, че е извършил саморазправа с моториста заради регулационен спор на пътя.

Полицейските служители са взели от заподозрения натривки от ръцете, за да установят наличие на барутни частици. Мачетето е било предадено с протокол за доброволно предаване. Шофьорът на джипа е бил задържан за срок от 24 часа.

Въз основа на събраните доказателства и извършените действия е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс. Случаят продължава да се разследва, и МВР следи за хода на процесуалните действия.