Близо 30 000 лева са събрани на 7-ия Пролетен благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” в Плевен [ПзП]

Новини

Седмият поред традиционен Пролетен Благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” се проведе вчера в ресторант „Ростов“ в Плевен. Средствата, събрани на благотворителното събитие, от дарения и дарителски куверти, благотворителен търг и благотворителна томбола са общо– 29 625лв.
Сред гостите, които уважиха събитието, бяха представители на политическия, бизнес, медицинския и културен елит: народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, областният управител Мирослав Николов, заместник-председателят на Общински съвет-Плевен Петя Василева, представители на Ротари клуб Плевен и др.

Водещи на събитието бяха журналистката Гери Дончева и актьорът Веселин Плачков. Народната певица Гуна Иванова и Танцова формация към Клуб „Веселяци“ зарадваха гостите със своите изпълнения и внесоха много свежест и добро настроение. В благотворителния търг участваха творби на Красимир Савов, авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева, икони и картини дарени от лекари и приятели на фондацията. Своя принос в благородната инициатива дадоха и ученици от Клуб „Инстинкт за добро“ в ОУ „Д-р Петър Берон“, деца от клуб „Млади художници“ към Неделно училище „Православно християнче“ – гр. Оряхово, художникът Вяра Савова с авторски бижута.

На финала на вечерта се проведе и дарителска томбола, в която бяха раздадени много награди, предоставени от спонсори на събитието и дарени на фондация Фондация „Св. Иван Рилски“. Най-щедрият дарител на вечерта бе общинският съветник и управител на Панорама Мол Плевен Владислав Монов, закупил на търга красива икона за сумата от 3700лв. С благодарност към всички, подкрепили благородната кауза на Фондация „Св. Иван Рилски“, се обърна управителят на фондацията д-р Елиза Георгиева.
Събраните средства от инициативата на Фондация „Св. Иван Рилски“ – ще се изразходват за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитнорезонансна диагностика на млечна жлеза, мобилна стоматологична помощ в малките населени места и даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора.
Фондацията полага началото на благотворителната си дейност през 2012 година и работи за утвърждаване на модерното здравеопазване и за подобряването качеството на живот на хората.
До момента Фондацията е финансирала даряването на 1028 зъбни протези и единадесет реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата. Към Фондацията съществува и група за взаимопомощ на жени с онкологични проблеми.

Още от тази категория:Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен организира…Ученици изработиха и дариха уникални предмети за…Близо 1000 лева събраха в СУ „Васил Априлов” –…Пролетен бал и кушия организират в Радомирци

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg