Внедряват допълнителни мерки за енергийна ефективност в СУ „Христо Смирненски”-Гулянци [ПзП]

Новини

Община Гулянци стартира процедурите за изпълнение на проект „Въвеждане на последващи мерки по енергийна ефективност за СУ „Христо Смирненски“ гр.Гулянци”. Проектът е на стойност 1 818 851.12 лева и е финансиран от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, ПРСР 2014 – 2020, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. За това информират от Пресцентъра на местната управа.
Договорът за изпълнение бе подписан от кмета на общината Лъчезар Яков в края на миналата година.
Проектът предвижда дейности за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на училището, които допълват и осъвършенстват вече въведените с ремонта през 2007 година. Ще бъде извършена топло и хидро-изолация на покрива. На основната сграда, която към момента е с изолация 5 см, ще бъде положена допълнителна изолация от още 5 см. за достигане на необходимата дебелина, според нормативната уредба.
На сградите, които не са били топлоизолирани при предишния ремонт, сега ще бъде положена 10 см. изолация. Основната и всички прилежащи сгради ще бъдат шпакловани и боядисани. Проектът предвижда още: поставяне на окачени тавани, гипсокартон, шпакловане и боядисване на помещения, ремонт на санитарни възли, физкултурния салон и съблекалните към него. Ще бъде извършена частична подмяна на дограма.
Ще бъде подновена парната инсталация и монтиран нов котел на пелети. Предвижда се и изграждането на външен асансьор и рампа за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъдат ремонтирани водопроводната и осветителната система, изградено евакуационно осветление, мълниезащитна система, автоматично пожароизвестяване. Дворът също ще бъде ремонтиран и благоустроен.
СУ „Христо Смирненски” е най-голямото училище в община Гулянци. В него се обучават 459 деца. Педагогическият и непедагогическият персонал наброява 56 души.
Още от тази категория:В Плевенско започват системни проверки за качеството…Урок по родолюбие в РБ „Христо Смирненски” – Плевен5 март – Световен ден на енергийната ефективностМВР – Плевен предприема мерки за сигурността по…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg