Депутатът Стефан Бурджев с остра критика към Министерството на финансите [ПзП]

Новини


На какъв етап от процеса по вземане на решение, съответно издаване на заповед, е обявяването на новите образци на акцизните бандероли върху тютюневите изделия предвид специфичните разпоредби на Директива 2014/40/ЕС, които влизат в сила от 20 май 2019 г. и които имат отражение върху местоположението и образеца на акцизните бандероли с оглед своевременно осведомяване и подготовка на тютюневата индустрия. Това попита депутатът от „БСП за България“ Стефан Бурджев министъра на финансите Владислав Горанов по време на петъчния парламентарен контрол.
Оценявам загрижеността ви за тютюневите оператори, а интересът в тази посока е и наш, тъй като те са опосредствани платци на акциза, посочи в отговора си министър Владислав Горанов. Той отбеляза, че от 2016 г. до 2018 г. са проведени редица срещи с представители на тютюневия бранш, като държавата в голяма степен е в готовност за обявяването на обществена поръчка, която ще бъде последвана от издаването на заповедта. Ще се вместим в срока, имаме технологична готовност и постигнат консенсус с производителите и търговците на тютюневи изделия, каза още Владислав Горанов. Той отбеляза, че те ще бъдат уведомени с писмо докъде е стигнала процедурата, за да няма напрежение.
Макар и нелогично, тютюневата индустрия е най-големият източник на приходи, изпреварвайки сектор горива, посочи в реплика към финансовия министър Стефан Бурджев. „Притеснението е, че информацията, която изтича от Министерство на финансите и работата, която се върши, е леко мъглява и с много бавни темпове. Вие дадохте до известна степен задоволителен отговор на моя въпрос, за което ви благодаря. Надявам се действително да има резултат и секторът да се успокои“, каза плевенският народен представител.
Още от тази категория:Депутатът Стефан Бурджев се срещна с посланика на…С професионални футболни топки зарадва депутатът…След въпрос на Стефан Бурджев министър Нанков се…Ремонтират ПГЗ „Стефан Цанов” – Кнежа по проект за…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg