Детски волейболен турнир за Купа „Плевен“ събира над 50 състезатели [ПД]

Uncategorized

Детски волейболен турнир за Купа „Плевен“ ще събере над 50 състезатели. В него ще мерят сили 4 отбора: от Учебната спортна школа, СУ „Стоян Заимов“ и два от Волейболен клуб „Спартак 1996″ – Плевен, който е организатор на турнира.
Спортното събитие ще се състои на 2 юни 2018 г. от 10:30 във волейболната зала на Спортен комплекс „Спартак“, като ще бъде открито от треньорката на клуба и бивша национална състезателка по волейбол Марияна Костова.
Организаторите са се погрижила да създадат истински детски празник с музика и напитки. Финансирането на събитието е осигурено от народния представител Пламен Тачев. Победителят в турнира ще бъде награден с купа, а всички участници ще получат медали и тениски. Тъй като състезанието е в Деня на поета и революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, ще им бъде отдадено дължимото уважение. Деца от Волейболния клуб „Спартак 1996″ – Плевен, ще рецитират стихотворението „Обесването на Васил Левски“ на Ботев.
„Ще се постараем да създадем прекрасен празник за децата, на които искаме да покажем, че волейболът е един уникален спорт, който се надяваме да ги отдели от компютрите и таблетите. Идеята ни е турнирът за Купа „Плевен“ да се превърне в ежегодно събитие, в което в бъдеще да участват и състезатели от други градове“, сподели Пламен Николов, който е част от Клуба. Той добави, че всички деца тренират безплатно, и информира, че предстои и Лятно училище по волейбол за деца от 2 до 7 клас, което ще започне от 03.06.2018 г. Заниманията ще се провеждат всяка събота и неделя от 10.30 часа в Волейболната зала на комплекс „Спартак“. За повече информация желаещите могат да се свържат с треньорката Марияна Костова на телефона 0884 440 394.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com