Дни на отворени врати започват в структурите на Дирекция „Пожарна безопасност” – Плевен [ИП]

Общество

По повод Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 10 до 16 септември, в сградите на структурите на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, от днес се организират Дни на отворени врати. Във времето от 9 до 12 часа местните пожарни ще са отворени за граждани.
На 13 септември, от 9 часа в сградата на общинската администрация в Долна Митрополия и ВВУБ „Г.Бенковски“ ще се проведе общинско учение и пожаротактическо учение. В него ще се включат екипи на РДПБЗН-Плевен, РДПБЗН-В.Търново на ЕСС при Община Долна Митрополия.
В Плевен в периода 10-14 септември ще бъдат открити две приемни за граждани и отворени телефонни линии в РСПБЗН – Плевен
В Червен бряг днес от 11 часа ще се проведе разяснителна кампания за значението на ранното формиране на противопожарна култура у подрастващите и популяризиране на работата с МПО „Млад огнеборец”, техния статут, както и на реда и условията за сформиране и участие в тях. На 11 септември от 9.30 часа е предвидено демонстративно занятие в двора на РСПБЗН-Червен бряг пред обществеността, на което ще се представят възможностите на водни прегради, ПТВ и оборудването на ПА.
Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Гулянци, е предвидила демонстративно пожаротактическо занятие – гасене на пожар с прахови пожарогасители и представяне възможностите и оборудването на специализирана техника  в ДГ “Незабравка“ в града. Занятието ще се проведе  на 13 септември от 10:00ч. до 12:00ч.
Пожарникарите в Левски ще направят демонстрации пред обществеността на действия при гасене на пожар на ЛЗТ и ГТ и извършване на аварийно-спасителни дейности при отводняване в сградата на РСПБЗН-Левски. Те ще се проведат на 13 септември от 09.30 до 11.30 часа.
Пожаротактическо занятие ще проведат на 11 септември от 9 часа пожарникарите в Никопол.
Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Белене, ще направи демонстрация на наличната пожарна техника на 13 септември, от 10:00 ч.
Провеждане на демонстрация  пред обществеността на  пожарната техника ще има и в сградата на РСПБЗН – Кнежа на 12 септември, 9.30 ч.
Седмицата на пожарната безопасност се провежда по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, който е на 14 септември. На тази дата през 1905 г. е свикан Първият пожарникарски събор. А през 1995 г., с Решение № 385 на Министерския съвет на Р.България, датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com