Една млада жена в инвалидна количка сбъдна детската си мечта да полети [ИП]

На фокус

Сбъдната мечта, така най-кратко Симона Полинова описа преживяването си след полета със самолет над Плевен. Да лети със самолет е нейна детска мечта и се сбъдна сега, когато е на 26 години. Благодарение на щедростта на Антон Георгиев, на майката на момичето и многото приятели, които застават зад идеята да подарят тази радост на младата жена, която е в инвалидна количка заради множествена склероза. Подкрепа получават от кмета Георг Спартански, който прави връзката между общинския съветник и съсобственик на летище „Бохот” – Антон Георгиев, и приятелите на Симона, за да сбъднат мечтата й.
„Благодаря на всички добри хора, които ме направиха толкова щастлива и сбъднаха тази моя мечта”, сподели Симона, която беше в еуфория след близо половинчасовия полет над Плевен и красивите околности.
Близките й пазят в тайна органзацията за полета. Смятали до последно да не й казват, но майка й решила вечерта преди полета да сподели, за да се подготви психически. Почти цяла нощ Симона не е спала в очакване на преживяването.
„Няма по-голямо щастие от това да доставиш радост на някого. За мен това е летенето – да доставяш удоволствие и радост както на себе си, така и на другите”, призна пък Антон Георгиев.

Със самолета „Партен Авия” двамата със Симона  прелетяха над Кайлъка, язовирите, каньона на река Чернелка. Направиха и няколко виража, за да изпита тя истинското натоварване при полет.
Това няма да е последният полет на Симона, обеща Антон Георгиев, за когото да бъдеш добър към другите е нещо много важно и ценно.

Симона е един усмихнат млад човек със силен дух, който не е сломен от страшната диагноза. През 2010 г. тя е диагностицирана с множествена склероза. Преди това е тренирала  баскетбол, волейбол. Сега играе тенис на маса  с приятели пред блока в жк „Сторгозия”. „Не се спирам и не се оплаквам, не се отказвам от мечтите си, каквито и препятствия да има пред мен”, казва Симона, което е добро послание към всички нас. Следващата мечта, към която се е устремила, е да помага на хората, които са в подобно на нейното положение.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com