Етикет: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

От НУ „Христо Ботев“ – Плевен искат съдействие от  Общинския съвет за изграждане на физкултурен салон [ИП]

Писмо с искане за съдействие за изграждане на физкултурен салон в НУ „Христо Ботев“ –  Плевен постъпи в деловодството на Общинския съвет. Вносител на писмото е директорът на училището г-н Цветелин Горанов. „Настоящото писмо ще бъде разгледано в Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ този месец. Цялата преписка по въпроса е качена и на официалната страница на Общинския съвет в интернет в раздел „Заседания“ – „Заседания на постоянни комисии“ за октомври“, информира председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев.
„НУ „Христо Ботев“ – гр. Плевен е с 86-годишна история. В него се обучават 450 ученика и липсата на физкултурен салон е голямо неудобство за провеждането на часовете по физическа култура и спорт. Училището е единственото в града, което не разполага с такъв, не разполага и със собствени средства в рамките на делегирания бюджет за изграждане на такъв. Затова се обръщаме с молба за Вашето съдействие за решаване на този проблем в полза на нашите деца“, посочва в писмото си до местния парламент Цветелин Горанов. Той изтъква още, че през последните 9 години училището е на челните места на HBO, а за учебната 2014 – 2015 г. – на първо място в област Плевен и на 14 място в страната от общо 1868 училища. НУ „Христо Ботев“ – Плевен е базово и в него провеждат практиката си и студенти от Педагогическия колеж.
Част от преписката за НУ „Христо Ботев“, внесена в ОбС – Плевен, е и кореспонденция, водена по въпроса в годините назад с местната и държавна администрация. В едно от писмата – от Министерството на младежта и спорта, се посочва, че начина, по който може да се кандидатства за финансиране изграждането на физкултурен салон, е по реда на Наредба №2/08.05.2014 г., издадена от Министъра на младежта и спорта, в която са определени условията и редът за финансово подпомагане на строителството и ремонти на спортни обекти и съоръжени от министъра на младежта и спорта. За кандидатстване по Наредбата е необходимо изготвяне на проектна документация, която да бъде съгласувана и одобрена от проектанти, инвеститор и съгласувателните органи. Посочва се също, че право на финансово подпомагане по Наредбата имат спортните организации, ведомствата, на които е възложено управлението на държавната собственост, общините и държавните спортни училища.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Областният управител откри учебната година в НУ „Христо Ботев”  в Плевен [ИП]

Областният управител Мирослав Петров бе сред официалните гости на тържественото откриване на новата учебна година в НУ „Христо Ботев” в Плевен.
„Първият учебен ден е вълнуващ момент за всички – за учениците, родителите, учителите, но особено значение има той за първокласниците. Прекрачвайки за първи път прага на училището, вие, мили деца, навлизате в необятния свят на знанието. Любознателни, упорити и изпълнени с надежди и очаквания”, каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че училището изисква отговорност и постоянство. Но то е място за откриване на нови измерения в представите за света, природата, човека, науката, изкуството и дори собствените възможности. „Бъдете смели откриватели, водени в това пътешествие на знанието от вашите учители.”, призова  той учениците в НУ „Христо Ботев”. Областният управител пожела на учителите да бъдат  все така всеотдайни, разбиращи и откликващи на детското любопитство, а на родителите – търпение и находчивост, за да насърчават с любов талантите на своите деца.

Тържеството продължи с концертна програма, подготвена от възпитаниците на НУ ”Христо Ботев”, а официален старт на учебния процес даде звъна на първия училищен звънец.

Пожелания за успешна нова учебна година отправиха и заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, които бяха официални гости днес в НУ „Патриарх Евтимий” и МГ „Гео Милев”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Ученици от НУ „Христо Ботев“ се запознаха с тракийски облекла и оръжия [ПД]

Ученици от НУ „Христо Ботев“ в Плевен се запознаха с тракийски облекла и оръжия и научиха интересни факти за богатата история на траките от Димитър Димитров и Милен Първанов от Регионален клуб „Традиция“ – Плевен, информират от училището. Интересната среща се състоя днес.

Членовете на РК „Традиция“ – Плевен не са платени актьори от театър, а истински родолюбци, които със собствени средства изкупуват и реставрират стари оръжия и носии, за да ги запазят и показват на следващите поколения. Членовете на дружеството работят в различни сфери, но са събрани от една обща кауза – съхраняването на българската история и нейното популяризиране сред младото поколение.

Целта е малките ученици да се запознаят отблизо с историята и да се гордеят с нея, да могат да се докоснат до вещите и да ги разгледат. Това във времето не е правено и голяма част от тези предмети не са съхранени.
Национално дружество „Традиция“ е член на Европейската асоциация на реконструкторите на военно-исторически събития.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com

НУ „Христо Ботев“ ще участва в петия финал на Международния турнир „Математика без граници“ [ПД]

НУ „Христо Ботев“ – гр. Плевен, ще участва в петия финал на Международния турнир „Математика без граници“, който ще се проведе на 30 юни и 1 юли 2018 г. в Несебър. Турнирът се провежда в 3 кръга – есен, зима и пролет, в които учениците от плевенското училище извоюваха 7 златни, 26 сребърни и 38 бронзови медала.
На финала се очакват 1000 състезатели и 400 отбора от Австралия, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Турция, Хонг Конг, Филипините и България.
НУ „Христо Ботев“ ще участва с най-много отличени състезатели от областта – 4 индивидуални участия и 3 отбора с по трима състезатели от 2, 3 и 4 класове.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com

Пъстър и вълнуващ Празник на буквите сътвориха първокласниците от НУ „Христо Ботев“ в Плевен [ПД]

Неповторими, емоционални и тържествени бяха последните дни на месец март за първокласниците от петте първи класа на НУ „Христо Ботев“ в Плевен. Те сътвориха своя Празник на буквите – тържество, което се помни цял живот. Подготовката за него започва от първия учебен ден, когато малките палавници с трепет отварят букварчето и още от първата му страничка разбират, че ги очаква интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука.

Със сияещи лица, първокласниците приветстваха развълнуваните си родители, баби, дядовци, приятели, учители, които бяха дошли да споделят радостта им. Пред всички тях те с ентусиазъм демонстрираха своите знания, рецитираха, пяха и танцуваха. Със завидни актьорски умения те се превъплатиха в различни приказни герои, като страшния Кумчо Вълчо, прекрасната Червена шапчица и много други. Всяко изпълнение бе посрещано с бурни  аплодисменти и щастливите усмивки от публиката.

Празникът на буквите бе организиран блестящо, благодарение на екипната работа на лъчезарните учителки на първолаците – г-жа Александра Йорданова – І а, г-жа Анелия Савчева –І б, г-жа Ваня Алексиева – І б, г-жа Йонита Милова – І г и г-жа Милена Георгиева – І д, които с всеотдайност се включиха в подготовката и провеждането на това незабравимо тържество.

Директорът на училището – Цветелин Горанов, поздрави малките ученици с техния празник, като им пожела и занапред да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието, да се учат всеотдайно  и непрекъснато да  търсят дружбата с хубавата книга.
Накрая всеки първокласник получи подарък за спомен от този важен ден – шарени книжки от родителите.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com

Обучение по пътна безопасност се проведе в НУ „Христо Ботев“ в Плевен [ПД]

Обучение по пътна безопасност се проведе в НУ „Христо Ботев“ в Плевен днес, информират от училището. В практическите занимания се включиха всички ученици. Инициативата се реализира съвместно със служители от сектор Пътна полиция към ОДМВР – Плевен.

Мотото на активността беше „Децата са дар, нека ги опазим“. С нея екипът на училището и възпитаниците му се включиха в кампанията „20 март – ден за движение по правилата”.

Христо Дончев и Момчил Ноев разясниха на малките ученици как да се движат по правилата. Във всеки клас, по време на часа на класа, децата работиха и обясняваха как правилно да пресичат, как да опазят живота и здравето си.
Училището като институция е първото в България, което е член на Института за пътна безопасност (ИПБ). На проведеното мероприятие присъства и Илиана Цировска – координатор за Плевен към ИПБ.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com

Пътни полицаи разясниха на децата от НУ „Христо Ботев” – Плевен как да се движат по правилата [ПзП]

В НУ „Христо Ботев” – Плевен бяха проведени две практически занятия съвместно със служители от сектор Пътна полиция към ОДМВР – Плевен.
Под мотото „ДЕЦАТА СА ДАР, НЕКА ГИ ОПАЗИМ!”, по идея на директора – Цветелин Горанов, екипът и учениците на НУ „Христо Ботев”, продължават започналата инициатива и се включиха в кампанията: „20 МАРТ – ДЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПРАВИЛАТА”.

Училището като институция е първото в България, което е член на Института за пътна безопасност. На проведеното мероприятие присъства и Илиана Цировска – координатор за Плевен към ИПБ.
Мл. автоконтр. Христо Дончев и мл. автоконтр. Момчил Ноев разясняваха на малките ученици „КАК ДА СЕ ДВИЖИМ ПО ПРАВИЛАТА”.

Във всеки клас, по време на час на класа, децата работиха и обясняваха как правилно да пресичаме, как да опазим живота и здравето си.
Снимки и информация: НУ „Христо Ботев” – Плевен
Още от тази категория:НУ „Христо Ботев“ – Плевен се включва в инициативата…Великденски базар организират в НУ „Христо…НУ „Христо Ботев” – Плевен излъчи победителите в…Празник „Кукери на мегдана“ се проведе в НУ…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg

НУ „Христо Ботев“ подкрепя инициативата за създаване на паметник на Девета плевенска дивизия [ПД]

НУ „Христо Ботев“ в Плевен ще подкрепи инициативата за създаване на паметник на Девета пехотна плевенска дивизия, информират от училището. Средствата ще бъдат набрани от Великденски базар, който традиционно се организира по това време на годината.
„По този начин учители, родители и ученици ще станат съпричастни към подвига на героите, дали живота си за свободата на България. Малките ученици с радост се включват в благотворителни инициативи в полза на обществото и своя роден град, като с гордост се наричат българи и в частност плевенчани“, коментират от училището.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com