Етикет: ПГМЕТ – Плевен

Продължава ползотворното сътрудничество между ПГМЕТ – Плевен и „Учебна работилница Европа” [ИП]

И тази година ученици от 9, 10 и 11 клас от ПГ по механоелектротехника – Плевен се включиха с готовност и интерес в дейности по проект „Демокрация в криза“ на Сдружение  „Учебна работилница Европа“.
Те участваха в дебат по темата, организиран от клуб „Дебати“ в Градската градина на 27 септември, а на 3 октомври се включихме в дискусия с представители на местния парламент от различни политически сили, гости от Германия, Гърция и Румъния и някои НПО.
По време на дискусията учениците изразиха своята позиция по темата за популизма и радикализма като предизвикателства пред демокрацията пред местните медии.  По време на дискусията се изказаха различни гледни точки, а присъстващите получиха информация как по-ефективно да контактуват с местната власт.
В края на срещата, излязохме с убеждението, че за да устои демокрацията, е необходимо изграждането на активно гражданско общество, като коректив на управляващите, и  пътят за това е образованието, споделиха участниците от ПГМЕТ – Плевен.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com