Задържани за наркотици и заплахи за убийство в Никопол.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, издаден на 25 юни 2024 г., са постъпили нови данни относно няколко инцидента, регистрирани в региона.

В град Долна Митрополия 34-годишен водач беше задържан за шофиране след употреба на наркотици. Положителните проби за канабис и амфетамин са регистрирани след полицейска проверка. Водачът е задържан с полицейска мярка за до 24 часа, и е стартирано разследване за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 23 юни в град Никопол е задържан 23-годишен мъж, обвинен в отправени закани за убийство. Случаят е разследван след обаждане на жителка, засвидетелствала заплашване на 54-годишен мъж в близост до гробищния парк.

Серия от пожари в Плевенска област бяха съобщени, като контейнери за отпадъци са били умишлено запалени в различни райони на град Плевен. Сухи треви и отпадъци бяха потушени на различни места, включително в землищата на редица села и в местността „Върбишки дол“. Пожари са унищожили по 10 декара пшеница и ечемик, но бързата намеса на огнеборците е предотвратила по-сериозни щети.

Съобщено е за значителни щети след пожар в автомобил „Хонда“ в село Гривица и унищожение на домашна техника и обзавеждане след пожар в дом на 24 юни в град Левски. Причините за пожарите са в процес на изясняване.

МВР – Плевен продължава разследването по всички случаи и апелира към гражданите за повишено внимание и съблюдаване на мерките за пожарна безопасност.