Задържани трима с дрога, пожари гасени в Плевенско област.

Полиция

**ОТ МВР-Плевен: Разкрита наркогрупа и погасени пожари в региона**

Министерството на вътрешните работи в Плевен информира за поредица от успешни операции и справяне със заплахи за обществената безопасност.

В ранните часове на 9 юли, полицейски служители на провели проверка на автомобил „Ауди А3“ по улица „Иван Вазов“ в гр. Плевен. В хода на проверката е установена самоличността на 21-годишния водач и двамата пътници на възраст 29 и 27 години. Близо до 27-годишния мъж са открити пакетчета с подозрителни вещества, които при предварителни оценки се смятат за наркотични. Иззети са прозрачни пакетчета с бяло кристалообразно вещество и тревиста маса, предполагаема марихуана. В автомобила също е намерено бяло вещество, скрито под стелката зад предната лява седалка. Тримата засегнати са задържани за срок до 24 часа, а прокурор от Районната прокуратура – Плевен е уведомен за случая.

Пожарната безопасност и защита на населението също са на фокус в последните подробности от областта. През последното денонощие екипите на РСПБЗН – Плевен са реагирали при ликвидирането на пожари на различни локации, включително на сухи треви, храсти и нискостеблена растителност в и около Плевен, Червен бряг и други. Интензивни усилия са предприети и при спасяването на къща от огън в село Татари, където екип на пожарната е предотвратил разпространението на пламъците, които вече бяха унищожили покрив и мебели.

Действията на МВР Плевен подчертават непрекъснатата бдителност и предаността на служителите към защитата и сигурността на гражданите. Активните разследвания продължават, а причините за пожарите все още се изясняват.

Дата на публикация: 10 юли 2024 г. | 09:19 ч.