Започват записванията за “Данониада” 2018, в Плевен турнирът е на 21 април [ПзП]

Новини

Традиционно в края на март започва записването на отборите, желаещи да участват в двайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца от 10 до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката.
Отборите от цялата страна могат да се запишат онлайн на www.danoniada.bg. Право на участие имат всички отбори, съставени от деца на възраст до 12 години. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2018 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Плевен, Пловдив, Варна и София. В Плевен надпреварата ще се проведе на 21 април.
Финалът, с участието на 8-те отбора зонални победители, ще бъде в София не по-късно от 1 юни 2018 г. като участниците ще бъдат уведомени допълнително за датата и мястото на провеждане.
Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалите на Международна купа “Данон” ще се проведат през 2019 година в Испания. По едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира – с отборите-победители от 2018 и от 2019 година.
Отборът-победител в “Данониада” 2018 ще се бори за титлата заедно със своите връстници от държавите, в които се провежда турнира на градниозно събитие, което ще бъде организирано, за да се отпразнува годишнината на “Данон”.
Още от тази категория:Община Плевен ще участва в „Часът на Земята 2018”Отнемат титлата на победителката в конкурса…В СУ „Пейо Яворов” – Плевен излъчиха…20 градуса стигна температурата днес в Плевен, утре…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg