Започна ремонтът на ул. „Цар Борис ІІІ” в Плевен [ПД]

Uncategorized

Започна ремонтът на ул. „Цар Борис ІІІ” в Плевен, който ще се извърши на няколко етапа. Участъкът е от кръстовището при Дома на книгата и Регионалната библиотека „Христо Смирненски” и продължава край пазар „Център” до хотел „Ростов”. Отсечката е включена за основна рехабилитация с европейски средства по проекта на Община Плевен, „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен.

Улицата е еднопосочна и много натоварена. Преди да бъде преасфалтирана ще от ВиК подменят тръбите. Дейностите ще обхванат и улица „Коста Хаджипакев” (пред МБАЛ „Авис Медика”) – от ул. „Васил Левски” до кръстовището с ул. „Цар Борис ІІІ”. Сложността и мащабът на ремонта ще наложи той да се прави на етапи, затова от общинското ръководство призовават към търпение.

Вече е затворен за движение участъкът от кръстовището с бул. „Данаил Попов” до пазар „Център”, който първи ще бъде ремонтиран. На втория етап ще бъде затворен участъкът от Пазара до площад „Свободата”, а накрая – ул. „Коста Хаджипакев”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com