Започна ремонтът на ул. „Цар Борис ІІІ” в Плевен [ПзП]

Новини

Днес стартира ремонтът на ул. „Цар Борис ІІІ” в участъка от кръстовището с бул. „Д. Попов” до пешеходната зона на пл. „Свобода”. Рехабилитацията се извършва в рамките на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”.

Строителните дейности са разделени условно на два етапа поради голямата натовареност на отсечката. През първия етап ще се работи в участъка от светофарите на Дома на книгата до паркинга срещу входа на пазар „Нина” ЕООД и по ул. „Коста Хаджипакев”. Първоначално ВиК – Плевен ЕООД ще подмени уличния водопровод, след което строителите ще положат нови бордюри и тротоарна настилка. Движението в участъка ще е възможно в късните вечерни и в нощните часове при повишено внимание и със съобразена скорост. През този етап достъпът до незасегнатата част на улицата ще се осъществява откъм ул. „Д. Константинов” по ул. „Цанко Церковски” и улицата между пазара и MAXI център. Очаква се първият етап от дейностите да приключи до 04.05.2018 г.

През втория етап ще се работи в участъка от входа на пазар „Нина” ЕООД до пешеходната зона на пл. „Свобода”. Последователността на дейностите е същата. През този етап първият участък ще е достъпен за автомобили. Очаква се вторият етап да приключи до 10.06.2018 г.
Продължителността на строителството е в пряка зависимост от атмосферните условия.
След приключване на строителните дейности по тротоарите, ще бъде изпълнено цялостно асфалтиране на двете улици.
Още от тази категория:Започна записването за Маратон на приятелството…РУО-Плевен: Започна подаването на заявления за…Започна великденският базар на ОУ „Васил Левски” – ПлевенПлевенската рок група „Криминале“ започна работа по…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg