„Ловецът на приказки“ – свежо театрално пътешествие в света на приказките за малки и големи [ПД]

Uncategorized

С очакван успех премина премиерата на новото заглавие на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ „Ловецът на приказки“. Свежото театрално пътешествие отведе малки и големи в света на приказките.
Актьорите Адриан Филипов и Антъни Пенев се преобразиха в Братя Грим – Якоб и Вилхелм, и насочваха това вълнуващо пътуване в измерението на вълшебствата – там, където въображението създава реални светове и героите са хора, животни и необичайни същества.

С помощта на Мерхенфрау (Приказната жена), двамата братя събраха истории от далечни времена, в които желанията все още се сбъдвали. Те срещнаха публиката с десетки обичани герои от страниците на пъстрите детски книги – с Жабока и Царската дъщеря, с джуджето Румпелщилцхен, със загадъчния ловец на плъхове от Хамелн.

За да стане неусетно ясно, че движението навън всъщност е движение и навътре – в онзи наш невидим човешки свят, в който се раждат мислите, чувствата, желанията, а вярата в тях може да промени света.

Великолепната драматизация и режисура на Биляна Петрова, оригиналната костюмография на Константин Вълков, пластичните решения на Елена Ангелова, стилната сценография и музикалното оформление на композитор Асен Аврамов са прекрасно органично цяло.

На сцената се изявиха още актьорите Сергей Константинов, Асен Данков, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Екатерина Стоянова, Камелия Хатиб, Павел Кинчев. След представлението снощи публиката награди всички създатели на спектакъла със заслужени аплодисменти.

Второто представление на заглавието е днес, 30 март, от 19 часа. Спектакълът е подходящ за деца над 7 години и за възрастни.

Снимки: Панайот Йорданов

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com