Министър Нанков дава старт на ремонта на 9-километрова отсечка от пътя Плевен – Ловеч [ПзП]

Новини

Утре, 27 март, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на строителството на участък от АМ „Хемус“ и на рехабилитацията на обходния път на Ловеч. Това съобщават от пресцентъра на МРРБ. Символичната първа копка на дългата 9,3 км нова отсечка от магистралата ще бъде направена в 12 ч. в края на съществуващото трасе, където ще започва новият участък Ябланица – Боаза. Обектът, чието строителство се финансира от държавния бюджет, ще бъде изграден от консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД.
В 14 ч., на обходния път на гр. Ловеч, при разклона за село Горан, ще се проведе церемонията, с която ще се постави началото на рехабилитацията на 9 км от второкласния път Плевен – Ловеч и 400-метровия тунел на околовръстното на областния град. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Строително-монтажните работи по него ще бъдат изпълнени от „РЕГИОНАЛНИ ПЪТИЩА 2017“ ДЗЗД.
На събитията са поканени да присъстват заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.
Още от тази категория:Министър Нанков: С новия вариант на „Хемус“ на още…След въпрос на Стефан Бурджев министър Нанков се…28-годишна жена загина на пътя Ловеч – ПлевенОчакваме министър Красен Кралев в Плевен

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg