Неизвестен автор рисува графити с националните герои на България в центъра на Плевен [ПД]

Uncategorized

Неизвестен автор рисува графити с националните герои на България в центъра на Плевен, видя репортер на Plevendnes.com. Първата творба се появи непосредствено преди отбелязването на 180 години от обесването на Васил Левски на 19 февруари 2018 г. Ликът на Апостола на свободата грейна върху националния трибагреник в градинка пред Община Плевен.

Паралелно с него се появи същият графит, но над паметната плоча, поставена на мястото на първия революционен комитет в България, който Апостола създава през 1869 година в дома Анастас поп Хинов в Плевен.

Авторът на интересното хрумване продължава да твори. Отново на площад „Възраждане“ съвсем скоро се появи и ликът на поета и революционер Христо Ботев – в тревна площ до паметника „Братска могила“. Той е издържан в същия стил и кореспондира с графитите, изобразяващи Васил Левски.

В пространството на Водната каскада, в близост до цветния надпис „Плевен“, плевенчани и гостите на града се срещат с бележития публицист, писател, историк, етнограф и създател на революционното движение за освобождение на България Георги Раковски.

До образа му стои логото на неформалната организация „Национална съпротива“ – България. Визията на този графит подсказва, че той е дело на същия автор.

Графитите впечатляват плевенчани и гостите на града и може да ги провокират да научат нещо повече за националните ни герои.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com