Община Долна Митрополия се включва в инициативата „Часът на Земята“ [ПзП]

Новини

Община Долна Митрополия се включва в десетото поредно издание на глобалната инициатива Часът на Земята, което ще се проведе на 24 март 2018 г. събота, от 20:30 до 21:30 ч. Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.
Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.
В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата взеха участие 110 града, както и институции, бизнеси и медии.
Участвайте, като изгасите битовото осветление в домовете си на 24 март 2018 г. събота, от 20:30 до 21:30 ч.
В инициативата ще се присъединят деца от „Общински център за извънучилищни дейности и заниманията по интереси“ – село Байкал, съвместно с Народно читалище „Пробуда 1925“ село Байкал, община Долна Митрополия. Тази година темата е „Земята от Космоса – светлинно замърсяване“.
Още от тази категория:Конференция за Българското председателство на Съвета…С поредица инициативи ще отбележат Трети март в…С благодарност и признателност към д-р Калпазанова,…НУ „Христо Ботев“ – Плевен се включва в инициативата…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg