Пешеходка ранена след инцидент, разследвания продължават в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, получаваме следните новини от последните дни:

Плевен е белязан от серия пътнотранспортни произшествия. На 29 март, жена на 37 години беше блъсната от „Ауди А4″ на кръстовището на улиците „Петко Каравелов“ и „Драган Цанков“. Пострадалата е приета в спешното отделение на УМБАЛ – Плевен с фрактура на лява раменна кост, но без опасност за живота. 18-годишен водач с „Фолксваген“ катастрофира при загуба на контрол и се удари в дърво на общински път Ясен – Крушовица. При него беше констатирана употреба на опиати. А спрямо изоставен автомобил „Мерцедес“, блъснал се в стълб в село Козар Белене, се води разследване след открита в колата свивка със суха тревиста маса.

Освен това, преследвайки жалба от мъж, че бил нападнат и ограбен за мъжки кон от 52 и 46-годишни нападатели в село Ракита, полицията успя да установи и задържи извършителите. Животното беше върнато на собственика. И в село Петърница ескалиран спор на тържество доведе до тежък инцидент, резултатът от който е 23-годишен мъж, настанен в болница с опасност за живота.

В областта са регистрирани и няколко престъпления срещу собствеността, включително взломна кражба в Плевен, при която бяха откраднати различни предмети от лична собственост. Престъпникът беше хванат и задържан „по горещи следи“.

Пожарната безопасност и защита на населението също са били на дневен ред, като екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили няколко пожара на открити площи и в контейнери за битови отпадъци.

За още подробности относно инцидентите и текущите разследвания, проследете обновленията на МВР – Плевен.