Плевенската полиция иззе метамфетамин и псевдо брандови стоки.

Полиция

Плевенската полиция успешно проведе акция върху притежанието и производството на наркотици, при която бяха иззети над 27 грама метамфетамин и материали за тяхното производство. На 10 октомври в селото Брестовец, полицията задържа трима мъже – на 27, 28 и 38 години, като в чантата на последния бяха открити кристалообразни вещества. В допълнение, при претърсване на апартамент в Плевен, бяха намерени прекурсори и оборудване за производство на наркотици. Двама от задържаните са с повдигнати обвинения, като работата по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Плевен.

В друга акция плевенската полиция иззе голямо количество фалшифицирани стоки, имитиращи известни търговски марки, от тържищата в град Левски. Акцията бе насочена срещу нелегалния трафик и разпространение на фалшиви стоки в региона. Конфискувани бяха 136 артикула, включително спортни дрехи и екипи. Разследването продължава с подкрепата на Районната прокуратура в Плевен.

Полицията в Левски започна бързо производство срещу 56-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол. Други случаи на шофьори, заловени под въздействие на алкохол и наркотици, бяха регистрирани в Плевен и близките селища, като всички са задържани за 24 часа и разследването продължава.

Особено внимание привлече случаят в град Долни Дъбник, където при проверка бе открит нерегистриран газов пистолет и боеприпаси у 75-годишен мъж. Той доброволно предаде оръжието и материали и беше задържан за 24 часа. Проверка се извършва също и в Районната прокуратура в Плевен.

Пожарната служба в Плевен реагира на няколко инцидента с самокатастрофирали автомобили, запалени треви и стърнища, паднали дървета и изтичане на газ, но за щастие няма пострадали граждани.

Източник на тази информация е информационният бюлетин на МВР – Плевен.