Пъстър и вълнуващ Празник на буквите сътвориха първокласниците от НУ „Христо Ботев“ в Плевен [ПД]

Uncategorized

Неповторими, емоционални и тържествени бяха последните дни на месец март за първокласниците от петте първи класа на НУ „Христо Ботев“ в Плевен. Те сътвориха своя Празник на буквите – тържество, което се помни цял живот. Подготовката за него започва от първия учебен ден, когато малките палавници с трепет отварят букварчето и още от първата му страничка разбират, че ги очаква интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука.

Със сияещи лица, първокласниците приветстваха развълнуваните си родители, баби, дядовци, приятели, учители, които бяха дошли да споделят радостта им. Пред всички тях те с ентусиазъм демонстрираха своите знания, рецитираха, пяха и танцуваха. Със завидни актьорски умения те се превъплатиха в различни приказни герои, като страшния Кумчо Вълчо, прекрасната Червена шапчица и много други. Всяко изпълнение бе посрещано с бурни  аплодисменти и щастливите усмивки от публиката.

Празникът на буквите бе организиран блестящо, благодарение на екипната работа на лъчезарните учителки на първолаците – г-жа Александра Йорданова – І а, г-жа Анелия Савчева –І б, г-жа Ваня Алексиева – І б, г-жа Йонита Милова – І г и г-жа Милена Георгиева – І д, които с всеотдайност се включиха в подготовката и провеждането на това незабравимо тържество.

Директорът на училището – Цветелин Горанов, поздрави малките ученици с техния празник, като им пожела и занапред да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието, да се учат всеотдайно  и непрекъснато да  търсят дружбата с хубавата книга.
Накрая всеки първокласник получи подарък за спомен от този важен ден – шарени книжки от родителите.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com