Разкрит умишлен палеж след бързи действия плевенски полицаи.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен се съобщава за серия от пожари и оперативни действия през последните дни в област Плевен. Полицейските служители са разкрили извършителя на умишлен палеж на автомобил „Хонда“ в село Гривица. След извършване на бързи и ефективни оперативни действия, 22-годишен мъж е бил задържан и е направил пълни самопризнания. Разследването продължава под ръководството на служители от Първо РУ – Плевен.

Освен това, екипите на РДПБЗН – Плевен са се справили с няколко пожара в региона. Пожари в сухи треви, отпадъци и храсти са били погасени ефективно край Плевен, както и в населените места Славяново, Летница, Белене, Бацова махала и Писарово. В землището на село Санадиново пожар е унищожил 30 рулонни бали сено, но благодарение на бързата намеса на пожарникарите от Никопол, още 170 бали са били спасени.

Техническа неизправност е била причината за запалване на лекотоварен автомобил между село Гривица и село Згалево на 25 юни, при което са изгорели 50 стека безалкохолни напитки. Благодарение на своевременната намеса на РСПБЗН – Плевен, пламъците били локализирани и потушени без допълнителни щети.

В подкрепа на медици от ЦСМП, екип на РСПБЗн – Плевен е помогнал за транспортирането на трудно подвижен човек от втория етаж на жилищен блок на улица „Сан Стефано“.

МВР – Плевен продължава да следи ситуацията и призовава гражданите за внимание и отговорност.