Сопраното Гиргина Гиргинова сменя звездата на Мириинския театър Наталия Павлова в „Реквием“ Моцарт с Плевенската филхармония [ПД]

Uncategorized

Гиргина Гиргинова
Сопраното Гиргина Гиргинова ще смени звездата на Мириинския театър (Петербург, Русия) Наталия Павлова в „Реквием“ Моцарт с Плевенската филхармония, който ще прозвучи на 4 април от 19 часа в читалище „Съгласие“ в Плевен.
Павлова, която плевенската публика аплодира бурно в ролята на Виолета от операта „Травиата“, се е разболяла внезапно и не може да участва в концерта, както беше обявено първоначално, обявиха от културния институт.
Наталия Павлова
Сопраното Гиргина Гиргинова е солистка на Русенската опера. Тя започва своя професионален път още в Детския хор на БНР. Със състава му участва в много концерти и концертни турнета в САЩ, Япония и други европейски страни. Продължава обучението си в НМА „Панчо Владигеров“, в класа по пеене на проф. Мила Дюлгерова. Дебютира на оперната сцена през 2003 година в учебен оперен театър в ролята на Люси от едноактната опера „Телефонът” от Меноти и още като студентка взема участие в много симфонични и камерни концерти в София, страната и чужбина.
През сезони 2004/05 и 2005/06 работи като хорист в Бременския театър в Германия. От началото на 2007 г. е солистка на Русенската опера. В репертоара й влизат голям брой песни, партии от опери и кантатно – ораториални произведения от различни композитори. Носител е на много отличия, сред които трета награда от Националния конкурс „Гена Димитрова” (2006) и Наградата на Хенделовото общество в България за най-добро изпълнение на барокова музика.
Другите солисти в „Реквием“ Моцарт са мецосопраното Анита Огнянова, тенорът Любомир Дяковски и басът Ивайло Джуров. Участва и Хор „Гена Димитрова“.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com