СУ „Крум Попов” отбеляза 95-тата си годишнина с внушителен благотворителен концерт [ПД]

Uncategorized

СУ „Крум Попов” – гр. Левски, отбеляза 95-тата си годишнина с внушителен благотворителен концерт, информират от Общината. Събитието се състоя на 19 април в НЧ „Георги Парцалев-1901”. Желанието на учениците и учителите от училището заедно да творят добро получи внушителна подкрепа от гражданите на град Левски. Сред гостите бяха кметът на Общината Любка Александрова, общинското ръководство, председателят на ОбС Дочко Дочев.

За пореден път истински пъстър и жизнерадостен пролетен букет от младост, талант и красота изпълни сцената на читалището. Публиката не спираше да аплодира многостранните изяви на учениците, които показаха своите постижения в музикалното, танцово, артистично, художествено и спортно изкуство.

Директорът на СУ „Крум Попов” Валентина Дженева благодари на учениците и учителите и на всички, съпричастни към благородната кауза. Тя връчи на Любена Стоилкова грамота и плакет за участието й в национално състезание за компютърна графика и на Симона Стефанова сертификат от БАН за постиженията и в националното математическо състезание „Черноризец Храбър” с пожелания за нови успехи. Благодари за специалния поздрав на малките мажоретки от детските градини в Левски с ръководители Соня Дунева и Валя Маркова.

Светослава Илиева – ст.експерт в РУО –Плевен, поздрави всички за празника на доброто и връчи сертификати от името на МОН по повод участие на ученици от училището за трети път на националния кръг на фестивала за авторска драматургия на английски език, като подчерта ,че единствени те от плевенска област са се осмелили да участват в това престижно състезание. Емануил Георгиев Борисов и Христо-Милен Методиев получиха грамоти за най-добро музикално изпълнение. Елеонора Димитрова Георгиева беше отличена с грамота за сценарист на постановката на английски език. Грамоти за най-оригинално и за комично групово изпълнение беше връчена на учениците от седми и десети клас.

От благотворителния концерт и изложбата–базар бяха събрани 4 004 лв., с които ще бъдат подкрепени даровити и нуждаещи се деца от училището.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com