С тържество на таланта отпразнува 57-я си рожден ден ОУ „Максим Горки” в Левски [ПД]

Uncategorized

С тържество на постиженията и таланта отпразнува 57-я си рожден ден ОУ „Максим Горки” в град Левски. С експозиция на ученически творби от клубната дейност по проект „Твоят час” и учебните часове по изобразително изкуство в НЧ  „Георги Парцалев-1901” училището посрещна многобройните гости за празника. Сред тях бяха представителите на РУО –Плевен, Светослава Илиева – ст. експерт по чуждоезиково обучение, и Катя Трифонова – ст.експерт по природни науки, кметът на община Левски Любка Александрова и общинското ръководство.
С празнично слово директорът Даниела Георгиева поздрави всички, допринесли за развитието и успехите на училището: „Празникът е повод за удовлетворение от постигнатото и доказателство за усилията, търпението и любовта, които много учители са вложили в израстването на възпитаниците на  ОУ „Максим Горки”. Този празник ни обединява, кара ни да осъзнаем, че трябва да сме заедно – ученици, учители, родители и съмишленици в една общност, защото само така сегашните и бъдещи успехи на децата са гаратирани.”
Вратовръзки с емблемата на училището – празничен знак, и грамоти връчи  директорът на 15 ученици, отличени през учебната година в различни области. Конкурсът на училището за „Паралелка на годината” спечели VII „б” клас с класен ръководител Славка Ленкова.
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави колектива на училището за всеотдайността, както и всички отличени ученици. Тя им пожела да продължават напред все така, защото град Левски и България имат нужда от грамотни, просветени и мислещи българи.
Поздравителен адрес получи училището от името на началника на РУО –Плевен, Албена Тотева.
По традиция ОУ „М. Горки” отбеляза своя патронен празник с благотворителен спектакъл. Малките актьори от училището, вокална група „Усмивка” и вокална група „Лира” зарадваха  всички с новият си музикален спектакъл „Котаракът без чизми”.
Финалът на празника поставиха торта, цветя и благопожелания. Граждани подкрепиха благотворително с 885 лв. бъдещи дейности и проекти на училището.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com