С четири бронза се завърнаха каратистите на плевенския „Спартак“ от силен международен турнир [ПзП]

Новини

На 17 март в София се проведе най-конкурентният международен турнир, организиран на територията на България „Никон Опен”. В него взеха участие 1027 състезатели от 15 държави, измежду които Сърбия, Гърция, Турция, Румъния, Ботсвана, Испания, Италия, Франция и др.
С отбор от състезатели до 14 г. карате клуб Спартак-Плевен взе участие в този престижен турнир. Състезателите играха в дисциплините кумите индивидуално, кумите отборно и макивара. Децата показаха добра техника и устойчива психика. Бронзови медали спечелиха: Кристиан Костов на макивара в огромна конкуренция от 28 момчета до 8 г. С победа в същата дисциплина е Николай Панчев. Теодора Иванова при 6-7 г. момичета стана 3-та в дисциплина кумите. В същата дисциплина отлично се справи и Дария Петкова, но след съдийско решение се класира 5-та в битката за другия бронзов медал в групата.

Стефани Ангелова и Стефани Иванова, без 3-та състезателка в отбора, се пребориха също за бронза в дисц. Кумите отборно момичета до 12 г. – направиха победа и равна среща, но при липса на 3-ти състезател загубиха по точки в спора кой от двата отбора да е финалист. При най-малките Александър Иванов на макивара до 6 г. също е бронзов медалист. Той реализира една победа и една загуба. С победа и загуба, но без медал остана и отборът на кумите при 10-11 г. момчета.
Четирите бронзови медала са отличен резултат, предвид начинаещото ниво на състезателите ни, както и по отношение на някои промени в наредбата на турнира, за което не бяхме предварително уведомени – сливане на състезатели в групите. Това отне шанса на много от най-малките деца – до 6 г. и до 8 г., да реализират потенциала си в условията на нормална конкуренция на категориите в кумите и на макивара, споделиха треньорите. Участието на състезателите от клуба в турнири на високо ниво продължава през годината, за да имат стимул да повишават своето техническо ниво, както и да преодоляват неравенствата и трудностите, макар и понякога при неравни условия.
Още от тази категория:Първокласник на ОУ „Васил Левски” – Плевен с трето…Баскетболисти от „Спартак“ се докоснаха…Мариан Маринов (Спартак Плевен XXI) спечели Отрития…Жълт код за силен вятър е в сила за днес в Плевен

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg