Учениците от Езикова гимназия – Плевен бдят „Да не угасва пламъкът” [ПзП]

Новини

В продължение на месец учениците от XI клас на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен, проучват, събират и представят проекти за лагерите на смъртта, спасяването на българските евреи, за тежката участ на евреите от Македония и Беломорска Тракия. Разказват истории на хора, които са рискували живота си, но са спасили евреи. Търсят отговор на сложни въпроси: Какво е холокост? Кои са различните и преследваните от Хитлер? Кой и с цената на какво може да спаси човешки живот? Толерантни ли сме днес?

Тържественият час посветен на холокоста и спасяването на българските евреи, проведен на 21 март в ПГПЧЕ – гр. Плевен, е част от проекта „Да не угасва пламъкът“.
Гост бе г-жа Дора Ценах, представител на плевенската еврейска общност „Шалом“. Тя отговори на въпросите на учениците. Най-добрите проекти ще бъдат отличени с посещение на синагогата в София.
Реализирането на проекта е под ръководството на учителите по история Емилия Димитрова, Паулина Шовова, Маринела Иванова, Даниела Цанкова, учител по английски език и с подкрепата на The Olga Lengyel Institute.

Още от тази категория:Езикова гимназия – Плевен – международен център за…Езиковата в Плевен е избрана за център за…Благотворителен базар подготвят учениците на ОУ…СМБ – Плевен организира състезание по български език…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg