Хандбален клуб “Левски” спечели зоналната купа „Мизия“ за младежи до 19 г [ПД]

Uncategorized

Хандбален клуб “Левски” от едноименния град спечели зоналната купа „Мизия“ – гр. Плевен, за младежи до 19 г, информират от Община Левски. В зоновия финал, който се проведе на 25 март в гр. Павликени, участваха още отборите на ХК “Локомотив“ на домакините, ХК „Осъм“ – гр. Ловеч, и ХК “Чардафон“ – гр. Габрово.
„След убедителни победи над отборите от Ловеч с 19:11 и от Габрово с 24:16, състезателите от гр. Левски се изправиха пред силният тим на домакините от Г. Оряховица, които са носители на Купата на Р. България за 2018 г.“, разказа президентът победителите Иван Пейков. Срещата протича изцяло под диктовката на хандбалистите от Левски, като още в първите минути те повеждат с шест гола аванс. Благодарение на великолепната игра на вратаря на отбора Мариус Луканов разликата в резултата се запазва до края на самата среща. С 22:16 хандбалистите от Левски грабват зоналната купа и придобиват правото на директно участие на Държавния финал в гр. Хасково, който ще се състои от 27 до 30.04.2018 г.
Призова награда за голмайстор с 34 вкарани гола получава Андриян Димитров от ХК“Левски“, а за най добър вратар е отличен Георги Маринов от ХК “Локомотив“. Отборът на победителите включва Мариус Луканов (вратар), Валентин Пенев, Антонио Михайлов, Еми Юриев, Светослав Сашев, Валентин Николов, Момчил Брунков, Велиян Караджов, Иван Боянов, Михаел Любчев, Андриян Димитров и Диан Василев. Треньори са Антоанета Кирова и Георги Христов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com