Цяла нощ екипите на Пожарната в Плевен са оказвали съдействие на хора и са разчиствали паднали дървета [ПД]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

През цялата нощ аварийно спасителните екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен бяха на горещите точки за отстраняване последствията от силната буря, която се разрази в следобедните часове вчера, 15 май, информират от полицията. Градушката, силният дъжд и вятър нанесоха сериозни щети. Бяха заляти централните улици и приземни етажи на магазини и частни домове.
Само до 17:45 часа в Оперативен център при РДПБЗН са постъпили около 70 сигнала за отводняване на помещения, опасно надвиснали предмети, счупени клони и паднали дървета на пътни платна, паркинги, междублокови пространства и градини.
Сигнали за последствия от стихията са постъпвали през цялата нощ. Техника на Регионалната дирекция започна разчистване улиците в Плевен непосредствено след бурята. Оказано беше съдействие на стотици хора. Бяха мобилизирани всички екипи на РСПБЗН, които посещават всеки сигнал. Бяха разчистени пътните платна и на общински пътища в областта – отстранени са паднали дървета на пътя Долна Митрополия – Тръстеник, Долни Дъбник – Искър, Кнежа – Искър. Работата ще продължи и днес. Активно съдействие и помощ на служителите от РДПБЗН е оказано от „Паркстрой“ – Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com