Шефът на здравната каса пуснат с парична гаранция [ЛН]

Ексклузивно Ловеч

Директорът на Районната здравна каса в Ловеч д-р Антонио Маринов е с изменена мярка на неотклонение от домашен арест в парична гаранция от 5000 лева. Съдът взе това решение в петък, 1 юни, след като прие, че д-р Маринов няма изгледи да се укрие. След внасянето на сумата той ще има възможност да ходи на работа. Първата ми работа е да питам Здравната каса какво да правя, заяви той.


На 15 март 2018 г. той беше задържан при зрелищна акция на ДАНС и Областната дирекция на МВР. Водеше се досъдебното производство за длъжностно престъпление по чл. 282, ал 2 от НК.
Извършено беше претърсване в сградата на РЗОК, иззети са документи и бяха разпитани служители. Днес няма изгледи повдигнатите обвинения да стигнат до съд, тъй като д-р Маринов е спазил всички законови изисквания в работата си. Още през март наблюдатели в Ловеч коментираха шумния арест като „впечатляващо безполезен“. През двата месеца и половина домашен арест длъжността директор на Районната здравна каса изпълняваше бившият директор, сега пенсионер, Димитър Ружев.


:
3

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg