Задържани в Плевен за притежание на наркотици и метадон.

Полиция

Според последния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, на 25 юли, са регистрирани няколко инцидента на територията на областта, свързани с нарушения и произшествия.

В дома на 45-годишен мъж, полицейски служители откриха и иззеха наркотични вещества, включително марихуана, метадон и субстанция, опозната като „пико“. Задържан е за 24 часа, а веществата са предадени за лабораторни анализи. По случая е образувано досъдебно производство.

Същата вечер, в 20:54 часа, в село Одърне бе спрян за проверка водач на лек автомобил „Рено“, който е установен с 1.2 промила алкохол в кръвта. Отказвайки да даде кръв за анализ, мъжът бе задържан и уведомена е прокуратурата във връзка с престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс.

Извършена е специализирана операция в жилището на 23-годишен, където бяха намерени метаамфетамин и марихуана. Младият мъж също е задържан, сезирана е Районната прокуратура в Плевен.

Отделно от престъпленията срещу обществения ред, МВР – Плевен съобщава и за няколко пожара в региона. Пожари в сухи треви са били успешно потушени в различни населени места, а на 25 юли служители на пожарната са оказали помощ при паднал клон в Плевен и са погасили пожар в лек автомобил „Мерцедес“ в Червен бряг.

В село Варана огън е обхванал сухи треви и селскостопанска постройка, пламъците са локализирани и са спасени съседни сгради. Силите на РС ПБЗН – Левски реагирали адекватно и потушили пожара. Предполагаемата причина в този случай била късо съединение в електропреносната мрежа.

МВР – Плевен продължава да следи ситуацията и призовава гражданите за бдителност и спазване на закона.