Задържани за побой, злоупотреба с амфетамин и алкохол.

Полиция

НОВИНИ ОТ МВР ПЛЕВЕН: Задържани за побой, шофиране след наркотици и пътни инциденти

От информационният бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен, стана известно, че в районното управление в Никопол е задържан 45-годишен мъж за нанесен побой на 50-годишен в село Искър. Инцидентът е регистриран след получен сигнал от пострадалия на 14 юли.

В друг случай, полицейски операции разкриха редица нарушения в питейно заведение в ж.к. „Дружба“, Плевен, по време на проведена проверка на 12 юли. За установените нередности, включващи липса на необходимата документация, предстои съставяне на актове, а заведението е временно затворено.

Досъдебни производства са образувани срещу двама водачи, заловени да шофират след употреба на наркотични вещества в Плевен и Белене. Освен тях, на 13 юли е възникнал конфликт на паркинг пред плевенско заведение с участието на 44-годишен и 35-годишен мъже, като последният е извадил пистолет „Glock 43x“ и го е насочил към част от гостите. Пистолетът, който се оказа законно притежаван, е иззет от властите.

Също така, беше съобщено за случай на шофиране под влияние на алкохол в парк „Кайлъка“, където водач с алкохолна концентрация над 1.2 промила е бил задържан.

Екипи на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 57 произшествия през почивните дни, възникнали предимно поради пожари в сухи треви и храсти. Бяха погасени пожари в различни землища, включително пожар в широколистна гора край Червен бряг, и са локализирани и потушени пожари в жилищни обекти, като в случая на пожар в барака в индустриалната зона на Плевен.

Източник: Министерство на вътрешните работи – Плевен
15 юли 2024 | 10:30