Задържан крадец на пръстени, образувано е досъдебно производство.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен е получена информация за редица инциденти, станали на територията на областта през последните дни.

На 31 юли около 15:00 часа, е осуетен опит за кражба в заложна къща в Плевен. Засегнат са били два златни пръстена с тегло около 2,5 грама. Благодарение на бързата реакция на охранителна фирма, извършителят е задържан на място. След прибързано обаждане до полицейските служби, те реагирали незабавно, като установили самоличността на 24-годишен местен жител. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа, а срещу него е образувано досъдебно производство и прокуратурата в Плевен е уведомена за случая. Разследването продължава под ръководството на служители от Второ РУ – Плевен.

В последните 24 часа пожарната безопасност и защита на населението са били изправени пред предизвикателства с погасяването на пожари в различни райони. Произшествията са се случили в сухи треви, отпадъци и нискостеблена растителност на територията на няколко села и градове. Преобладаващата версия за причината на пожарите е небрежност при боравене с открит огън.

В частност, пожароборците са действали в землищата на селата Бръшляница, Обнова, Радомирци, Сухаче, а също така край Славяново, Долна Митрополия, Плевен, Татари, Малчика, град Тръстеник и Гулянци.

Отделно на 31 юли, екип на районната служба в Плевен бил извикан да окаже помощ на дете, останало затворено в асансьор на улица „Чаталджа“. Съобщение за инцидента било получено в 17:41 часа и щастливо детето било спасено невредимо.