Колоездач пострадал при пътен инцидент в село Гиген, Плевен.

Полиция

### Пътни Инциденти и Престъпления в Плевен и Областта

Според информационния бюлетин на МВР – Плевен, вчерата е регистриран пътен инцидент в село Гиген. Около 09:10 часа сутринта, 70-годишен велосипедист е бил ударен от лек автомобил на кръстовище и вследствие на сблъсъка е паднал. Той е транспортиран до ЦСМП – Плевен, където е установено, че има открити рани на носа и дясната скула, но без счупвания и без опасност за живота. Пострадалият е настанен за лечение. Водачът на автомобила все още не е установен, а разследването продължава под наблюдението на прокурор от РП – Плевен.

### Досъдебни Производства

Сериозни нарушения са открити на 18 септември в имота на 48-годишен мъж в село Дебово. В градината на имението са намерени засадени растения от рода на конопа, а в таванско помещение са открити три шишета с неидентифицирана течност с надпис СВDА, съцветие от суха тревиста маса и мелница. В съседна стая са били закачени зелени стръкове, наподобяващи коноп. По случая е извършено претърсване и изземване, образувано е досъдебно производство и предстоят експертизи на заловените вещества.

На 17 септември, полицията е регистрирала и задържала 54-годишен мъж за нанесен побой на 72-годишен в село Крета. Пострадалият е с фрактури на подбедрица и лява ръка, както и счупени ребра, но е извън опасност за живота. В омента се провежда досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.1 от Наказателния кодекс под наблюдението на прокуратурата в Плевен.

### Пожарна Сигурност и Защита на Населението

През изминалото денонощие са регистрирани пожари в сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на селата Николаево, Комарево и край град Долна Митрополия. Пожарите не са нанесли материални щети.

На 18 септември в 20:42 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил на плевенската улица „Георги Бенковски“. Пожарът е причинен от прегрели спирачки и блокаж на задно колело, а екип от пожарната е успял бързо да овладее ситуацията.

Също така, на 17 септември, са запалени бали от царевичак в местността „Край Златна Панега“ в село Рупци. Пожарът е бързо овладян от екипите на полицията и РСПБЗН – Червен бряг. Разследването по случая продължава, а засегнатото количество царевичак е около 250 бали.