Няколко производства за наркотици и алкохол образувани в Плевен.

Полиция

На 30 май 2024 година, Министерството на вътрешните работи – Плевен информира за редица събития, свързани с досъдебни и бързи полицейски производства, както и инцидент, свързан с пожарна безопасност и защита на населението на територията на региона.

Съобщава се за спиране за проверка на 18-годишен младеж в град Никопол, който е изхвърлил полиетиленов свитък, съдържащ субстанция, посочена от него като марихуана. Задържан е материалът, а младежът ще премине през процедурата на официална експертиза.

В друг случай, 29-годишна жена шофира след употреба на наркотични вещества в град Кнежа. Наркотестът отчел присъствие на амфетамин и метамфетамин, в резултат на което жената е задържана и автомобилът ѝ – иззет.

Разследванията продължават и по случай на 40-годишен мъж, хванат с над 1.2 промила алкохол зад волана в град Тръстеник, като и по инцидент в друга част на Плевенска област, където водач на електрическо превозно средство отказал полицейска проверка и при опит за бягство се е блъснал в земеделска земя.

В информационния бюлетин на МВР – Плевен е включена информация и за пожар в движещ се лек автомобил „Мерцедес“, където късо съединение е довело до нанасяне на значителни материални щети. Пожарът е локализиран и потушен от служители на У ПБЗН – Сторгозия.

Полицейските и пожарните служби продължават с разследването на случаите, като при необходимост към гражданите ще бъде предоставена допълнителна информация.