Плевенски пожарникари се отзоваха на над 40 сигнала за помощ след поройните дъждове [ПД]

Общество

Плевенски пожарникари са се отзовали на над 40 сигнала за техническа помощ в периода 29 юни – 2 юли след поройните дъждове, информират от полицията. Отстранили са паднали дървета в парк „Кайлъка“, на площад „Иван Мендиликов“ и на улица „Гладстон“ в Плевен, както и на главен път – E 83 и на пътя село Еница – Кнежа.
Съдействали са за отводнявания на приземни етажи на жилищни сгради и търговски обекти – на улица „Ценко Церковски, площад „Свобода“, площад „Възраждане“, в търговски център „Макси“, на улиците „Васил Левски“, „Сан Стефано“, „Българска авиация“ и „Георги Кочев“, на текстилната фабрика „Мизия“, в жк „Сторгозия“ и „Мара Денчева“, на храм „Свети Николай“.
Огнеборците са съдействали и на жителите в селата Горна Митрополия, Ракита и Чомаковци, както и в град Долна Митрополия. Помогнали са при водоснабдяването на в МБАЛ в Червен бряг – Отделението по хемодиализа, както и при укрепването на дигата на река Искър в село Чомаковци. Екипът е построил сглобяемо водно съоръжение на мястото на липсващата част от дигата, което е съставено от 8 водонапълнени прегради.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com