Специализирана полицейска операция в Плевен: заловени шофьори, наркотици и кражби.

Полиция

На 16 август в Плевенска област се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред, съобщиха от информационния бюлетин на МВР – Плевен. Участие взеха всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция от областната дирекция, както и ЗЖУ – Плевен. Акцентите в проверките бяха престъпления срещу гражданите, кражби, притежание и разпространение на наркотици, контрабандни стоки, и контрол на водачите.

Ето и някои от случаите:
– В 03:50 часа в Плевен на улица „Иван Миндиликов“ полицаите спряха лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишен мъж. Тест с техническо средство „Дрегер дръг тест-5000“ показа положителна проба за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.
– Около 03:50 часа 30-годишен мъж самокатастрофира на път II-13 между град Искър и град Кнежа със „Ситроен“. Причинени са минимални щети, а тестът за алкохол отчете над 1.2 промила.
– 38-годишен мъж е задържан за кражба на петролен продукт в обем от 80 литра.
– В село Буковлък 28-годишен мъж прониква в дома на възрастна жена и открадва 50 лева.
– В град Койнаре при проверка в дома на 25-годишен мъж са открити наркотични вещества и три растения от рода на конопа. Продължава работа за установяване на престъпление.
– 23-годишен и 16-годишен разрушили шест прозореца на училище в село Божурица. Образувано е бързо производство.

В операцията бяха задържани шест лица и са образувани две бързи производства и шест досъдебни производства. Проверени бяха 345 лица и 321 моторни превозни средства, както и различни търговски обекти, заведения и автомобили. Материалите от спецакцията са докладвани на Районна прокуратура – Плевен по компетентност.

Също така, през периода от 16 до 19 август в областта са гасени пожари на различни места, включително в гори и граждански имоти. Най-значителният пожар край Радомирци обхвана 20 декара иглолистна гора. Службите за пожарна безопасност и защита на населението реагираха на множество сигнали за пожари и инциденти с автомобили.

Източник: информационният бюлетин на МВР – Плевен.