Три шофьори задържани за алкохол, множество пожари овладяни в Плевен.

Полиция

Според информационния бюлетин на МВР – Плевен, са образувани три бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол. На 6 август в 15:14 часа в Белене е бил проверен водачът на товарен автомобил „Ситроен“, 60-годишен мъж, чиито алкотест е показал над 1.2 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химически анализ.

Около 00:10 часа същия ден в град Кнежа на улица „Васил Левски“ е спрян лек автомобил „Шкода“, управляван от 36-годишна жена, която също е отчела над 1.2 промила на алкотеста си и е предоставила кръвна проба във ФСМП – Кнежа.

На 7 август около 01:55 часа в Плевен, на улица „Цар Борис III“, 58-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е заловен с над 1.2 промила алкохол. И този нарушител е отказал кръвна проба.

И тримата водачи са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР и са уведомени разследващите полицаи и Районната прокуратура в Плевен.

По въпросите на пожарната безопасност, през изминалото денонощие са били погасени множество пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност около Плевен, както и в индустриалната зона на областния град. Особено сериозен пожар е възникнал около 12:30 часа в борова гора край село Брестовец, където екипи на РДПБЗН са овладели пламъците.

Инцидентите в землищата на селата Обнова и Летница също са успели да бъдат потушени с помощта на местната общинска охрана и групи за гасене. В тези случаи са били спасени обитаеми сгради и значителни площи земеделска земя.

На 6 август в село Татари късо съединение от скъсан ел. проводник е предизвикало пожар в сухи треви, което е успяло да бъде овладяно от екип на районната служба в Белене. Друг сериозен инцидент е избухнал в село Трънчовица, където огънят, причинен от късо съединение, е унищожил покривната конструкция на селскостопанска постройка. Пожарът в Гулянци пък е унищожил 50 бали фураж и 80 кв. метра разгърната площ от помещения, но са спасени 10 сгради и 40 животни.

Причина за повечето от тези инциденти се счита небрежност при боравене с открит огън.