Четиринадесетгодишен арестуван за кражба и вандализъм в село.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, постъпила е информация за редица инциденти в областта.

На 29 май се съобщава, че 14-годишен младеж от село Горни Дъбник е арестуван заради кражба на пари от друго лице. Пострадалият тийнейджър е бил заплашен с нож и ограбен в центъра на селото предходната вечер. Нападателят е нанесъл и щети, като е счупил прозорец на обществена сграда. Извършителят е задържан и част от откраднатите пари са върнати.

Вчера, 28 май, около 13:45 часа, се разигра трагичен инцидент край Плевен, където в челен сблъсък се удариха лек автомобил „Пежо 206“ и микробус „Ситроен Джъмпер“. Шофьорът на лекия автомобил, 67-годишен мъж, е загинал на място, като е навлязъл в насрещната лента. Водачът на микробуса е претърпял контузии, но не е застрашен от опасност за живота. Алкохолните и наркотичните тестове на младия шофьор са отрицателни. В ход е досъдебно разследване на случая.

Същия ден в Плевен е бил заловен 38-годишен мъж, изхвърлил свитък с метамфетамин по време на полицейска проверка. Мъжът е задържан за 24 часа и срещу него е започнато досъдебно разследване.

В други случаи на 28 май, е получен сигнал за пожар в село Гиген, където са били унищожени мебели, техника и имущество. В Плевен пък е било потушено запалване на битови отпадъци в жилищен квартал „Дружба“. И за двата инцидента са в ход досъдебни производства с цел установяване на причините и материалните щети.