18-годишни шофьорки катастрофираха отделно в Плевен.

Полиция

Тежки пътни инциденти и поредица от правонарушения са регистрирани на територията на област Плевен, според информация от информационния бюлетин на МВР – Плевен.

На 21 юни, около 09.00 часа, е регистрирана катастрофа с участието на 18-годишна водачка на „БМВ“ близо до село Бъркач. Момичето загубило контрол над автомобила, преобърнало се е в земеделска нива, но както тя, така и 15-годишният пътник са преживели без опасност за живота. Наред с това, на 22 юни, станало още едно ПТП в Плевен, при което „Фолксваген Поло“ и „Мерцедес“ са се ударили на кръстовище. Резултатът от инцидента са двама пострадали с фрактури и травми.

Засилено е вниманието и към водачи под въздействието на наркотици или алкохол. Образувано е досъдебно производство срещу 25-годишен, употребил канабис, и започнати са три бързи производства за шофиране след пиене на алкохол.

В нощта на 14 срещу 15 юни са били извършени кражби на пари от кафе-машини в Плевен. Трима мъже са задържани като извършители на престъпленията.

През почивните дни пожарна безопасност беше под сериозна заплаха, като множество пожари в треви, нискостеблена растителност и отпадъци бяха погасени в различни региони. Сериозен пожар избухнал във фабрика за олио в Кнежа, където бяха унищожени 3 000 кв.м. покрив, 2000 тона слънчоглед и складови помещения. Разследването продължава.

За подробности и актуална информация, гражданите се поканват да следят информационния бюлетин на МВР – Плевен.