2110 зрелостници в област Плевен са подали заявления за явяване на матури [ПзП]

Новини

2110 са зрелостниците в област Плевен, подали заявления за допускане до държавните зрелостни изпити, през сесията май – юни на учебната 2017/2018 година. За това информират от Регионално управление на образованието – Плевен.
2043 са заявили желание да се явят на матура по Български език и литература, която е и първи задължителен за всички дванадесетокласници зрелостен изпит.
Най-много зрелостници са подали заявления за втори държавен изпит по Биология и здравно образование – 634, 404 искат да се явят на втора матура по Английски език, 278 по География и икономика, 58 по Математика, 36 по История и цивилизация, 32 по Философски цикъл, по 12 ученици са избрали Немски и Испански език, 11 са заложили на знанията си по Физика и астрономия, 8 по Френски език, а 7 по Руски език, 5 са заявили, че искат да се явят на изпит Химия и опазване на околната среда.
541 завършващи средно образование младежи искат да се явят на държавен изпит за придобиване на СПК.
Матурите ще се проведат съответно на 21 и 23 май 2018 г.  За трети зрелостен изпит по желание са кандидатствали 17 ученици в област Плевен. Изпитите по желание ще са в периода от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително.
Още от тази категория:РУО-Плевен: Започна подаването на заявления за…41 зрелостници в неравностойно положение от област…Организират пробни матури по математика за учениците…Близо 2000 фирми са подали досега данъчни декларации…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg