30 безработни бяха обучени за социални асистенти по проект в Пордим [ПД]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

30 безработни лица от Община Пордим получиха удостоверения за социални асистенти по проект „Ние също можем”, който беше реализиран от КНСБ Плевен. Със съдействието на кмета на Община Пордим Детелин Василев беше осигурена база за провеждане на обучението и преподаватели, които обучаваха курсистите, информират от местната адиминстрация.
В продължение на 38 учебни дни тридесет продължително безработни и лица с увреждания от цялата Община преминаха курс по „Обществени и граждански компетентности” и обучение по част от професията „Социален асистент”, специалност „Подпомагане на възрастни” и „Подпомагане на деца“. След успешно полагане на изпит по теория и практика безработните получиха удостоверения за професионална квалификация.
Втората част от проекта включва осигуряване на финансиране на 4 лица, които ще започнат работа в Комплекса за социални услуги „Свети Мина“ – гр. Пордим.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com