Голяма полицейска операция и пожари в Плевенско област.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен става ясно, че вчера, около 19:00 часа, в рамките на специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и РУ Червен бряг са проверили имот в местността „Маркова могила“. В гараж на 47-годишен мъж и прилежащи стопански постройки са открити 16 ПВЦ туби, напълнени с течност, предполагаемо дизелово гориво, без необходимите документи за произход и платен акциз. Полицията е уведомила прокуратурата и Агенция „Митници“, където митнически служител е извършил проверка и е иззел установеното количество гориво.

Освен това, в течение на последното денонощие пожарната служба в региона на Плевен е отговорила на редица извиквания, включващи погасяване на пожари в различни локации. Засегнати са били територии в и около градовете Плевен, Койнаре, Кнежа, Гулянци, Червен бряг и Тръстеник, както и край няколко села в областта. На място съдействие е оказано от различни екипи, като в един от случаите е предотвратено разпространението на огъня, който застрашавал иглолистна гора и няколко сгради.

На 8 юли пожарът в дърводелска работилница в село Чомаковци, предизвикан вероятно от небрежност при боравене с открит огън, е довел до унищожаването на покривна конструкция и оборудване, като опушени са стени на площ от 100 квадратни метра. Благодарение на бързата реакция на пожарната служба са били предпазени околните сгради и леки автомобили.

Подробности около дейностите на МВР и пожарната безопасност ще продължат да бъдат отразявани от информационния бюлетин на министерството.