Задържани за кражба ток, стрелба, и пожари в Плевенско.

Полиция

Новина от МВР – Плевен отразява серия от произшествия

ПЛЕВЕН, 12 април 2024 г. – След сигнал до органите на реда е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната система в село Садовец. Прокуратурата при РП – Плевен е уведомена за престъпление по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс, като по случая е започнато досъдебно производство.

В град Левски, след стрелба с пневматична пушка „Kral arms 01“ с калибър 5,5 мм, са повредени две камери за видеонаблюдение и са нанесени щети на прозорец и входна врата на частен дом. В резултат на бързата реакция на полицията са задържани трима мъже. Оръжието, което е било регистрирано, е предадено с протокол за доброволно предаване. Задържаните лица са под полицейска мярка за срок до 24 часа и по инцидента се води досъдебно производство.

От сектора Пожарна безопасност и защита на населението съобщават за запалени сухи треви и растителност в землищата на селата Николаево и Ясен и край град Никопол, като пламъците са били бързо локализирани и погасени без сериозни материални загуби.

В допълнение, на 11 април екип на РС ПБЗН – Плевен е оказал техническа помощ при отварянето на балконска врата на жилище в града, намиращо се на третия етаж на кооперация.

Източникът на информация е информационният бюлетин на МВР – Плевен.