„Детски лазарки от Плевен с песни и танци за здраве в Общината на Великденските празници“

Последни новини


Детска градина „Слънце“ Зареди Община Плевен с Празнично Настроение и Лазарски Песни

В Община Плевен бе внесена богата доза празнично настроение от веселата дружинка на Детска градина „Слънце“, гр. Плевен, която с гостуването си днес напомни за традициите и символиката на Лазаровден. Младите лазарки, елегантно облечени в народни носии и с венци върху главите, изпълниха обредни песни и представиха танци, специфични за лазарското шествие.

Този ден е повод за подновяване и заздравяване на връзките в общността, а посетителите отишли там със специалната мисия – да пожелаят здраве и благополучие на кмета д-р Валентин Христов и целия му екип, както и да им зарадват деня с весели песни и танци, създаващи атмосфера на радост и съборност.

Кметът д-р Христов им благодари за радостта и положителната енергия, която децата и ръководителите им внесоха в Общината. „Традиционно се вярва, че домът, в който влязат такива скъпи гости, ще бъде честит през цялата година и затова ви благодарим за посещението и за хубавото настроение“, обърна се той към тях. В отговор на благодарността и уважението, което показаха малките лазарки, д-р Христов им подари подаръци от името на Общината.

Посещението на младите певици и танцьорки в Община Плевен е още един пример за това как празничните традиции продължават да живеят и да събират общността, съхранявайки богатото културно наследство на България.