Ученици от НУИ „П. Пипков“ очароваха с „Трите баби“ децата от плевенски домове

Последни новини


Пловдив, 30 април 2024 г. – Млади таланти от Националното училище по изкуства „П. Пипков“ – Плевен, оживиха сцената с емблематичната постановка „Трите баби“. Учениците от специалност „Актьорство за драматичен театър“ представиха едно уникално театрално изживяване пред свои връстници от плевенските Центрове за настаняване от семеен тип. Спектакълът, вдъхновен от творчеството на Елин Пелин и адаптиран от Христо Шойлеков, бе изигран под режисурата на Теодор Лука.

Децата зрители проследиха съдбите на трите незабравими баби, проникновено изведени на сцената от младите артисти, и сърдечно им аплодираха, разбирайки урока за истинските стойности в живота.

Недавно талантите от Плевен бяха отличени на 18-ия Национален фестивал за детско-юношеско театрално творчество „Малкият принц“ във Велико Търново. Спектакълът „Трите баби“ получи Голямата награда и статуетка сред втора възрастова категория (14 – 18 години) за най-добро представление. Освен това, участието на трио актриси – Красимира Илиева, Мария – Магдалена Тошкова и Стефани Иванова, бе увенчано с Първа награда за „Главна женска роля“, а Денислав Лалов получи номинация за поддържаща мъжка роля.

Денислав Лалов допълнително заслужи приза за най-добър актьор в рамките на проекта „Предизвикателството“ – фестивал за млади филмови таланти, който завърши на 28 април. Основната цел на форума е да предостави на младите хора, на възраст между 16 и 23 години, платформа за показване и развитие на техните умения в областта на киното.

С този репертоар учениците от НУИ „П. Пипков“ не само потвърдиха своя талант, но и за пореден път показаха, че театърът и изкуството са вдъхновяващ мост между хората и поколенията, които изграждат общност и разширяват хоризонтите на младежта.