Плевенски и румънски борци се събират на общ тренировъчен лагер преди международен турнир в Кюстендил

Последни новини


Предстои откриването на XXVIII-ят международен турнир по класическа борба за кадети в Кюстендил, а в предверието на това значимо събитие град Плевен се превърна в домакин на международния тренировъчен лагер по борба. В лагера участват седем румънски състезатели и техният треньор, които заедно със състезателите на местния клуб „Плевен“ усъвършенстват своите умения и тактики.

Една от основните цели на тренировъчния лагер е младите борци от двата отбора да достигнат оптимална физическа и техническа подготовка за предстоящия престижен турнир в памет на Васил и Георги Илиеви, като се използва възможността за обмен на опит и техники с помощта на гостувания, които продължават цели години.

Петимата състезатели от плевенския клуб, които ще се включат в турнира под ръководството на треньора Цоло Божилски, ще се опитат да оставят силен отпечатък в категориите, в които се състезават – 55 кг, 65 кг и 80 кг. Надпреварата се очаква да бъде изключително конкурентна и да предложи възможност на младите спортисти да покажат заслужено ниво на умения и спортсменство.

Тренировъчният лагер, като ценна подготовка и форум за спортна солидарност, ще продължи до първи май, а непосредствено след него, на втори май, ще стартира турнирът, като започне битката за представянето на високо ниво и завоюването на чести и медали от участниците.