Прогноза: Слънчево и топло в Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


В периода от 12 до 14 април 2024 г. за Западна и Централна Северна България се очаква предимно слънчево време с изключение на временни увеличения на облачността, особено в следобедните и вечерните часове. В четвъртък, 12 април, ще преобладава слънчево с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от северната четвърт. Очакват се максимални температури от 24 до 26 градуса, в някои западни части до 28 градуса. На височините в Стара планина облачността ще е променлива и ще има умерен до силен вятър от север.

В събота, 13 април, облачността ще се меня, като на места, особено в предбалканските райони и около Великотърново, може да има краткотрайни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен от северозапад-север, а температурите ще се движат между 12 и 26 градуса. В Стара планина ще бъде облачно с умерен до силен вятър от северозапад.

В неделя, 14 април, се очаква основно слънчево време с минимални температури между 11 и 14 градуса и максимални между 25 и 28 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад-запад. По върховете на Стара планина също ще е слънчево с възможност за развитие на купеста облачност през следобеда, вятърът ще бъде от същото направление, а температурите на 1200 метра и 2000 метра ще достигнат съответно до около 21 и 12 градуса.

Атмосферното налягане през тридневния период ще е стабилно и ще остане високо, като само в неделя вечерта се предвижда слабо спадане на налягането.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска.