Полицията разследва поредица от престъпления в Плевен.

Uncategorized Полиция

Плевен, 21 март 2024 г. – Според последния информационен бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, полицията активно работи по серия от случаи на грабежи, притежание на наркотици, хулиганство и други престъпления, случили се в региона на Плевен.

В село Пелишат, възрастен мъж е бил нападнат в собствения си дом. Грабителят е проникнал с насилие в къщата, нападнал потърпевшия и откраднал пари от негово яке. Веднага след разкриването на случая, полицейски служители са образували досъдебно производство и продължават работа по издирването на извършителя.

На улиците на Плевен служители на Второ РУ са задържали трима мъже за притежание на наркотици след проверка. Мъжете са спрени и при тях са открити различни количества бяло кристалообразно вещество и марихуана. Очакват се резултатите от физико-химическите експертизи, а лицата са задържани за продължаване на разследването.

Произшествие на хулигански постъпки е регистрирано също в Плевен, където двама младежи, слязли от автомобил „Ауди“, са нанесли удари с бухалка на 26-годишен мъж. Благодарение на оперативните действия на полицията, нападателите са установени и досъдебно производство е започнато.

В други случаи, полицията се е намесила за престъпления като противозаконно отнемане на имущество, неправомерно ползване на водопровод, множество случаи на притежание на наркотици и управление на автомобил след употреба на алкохол.

Както обикновено, пожарната безопасност и защита на населението са били на фокус, със своевременно реагиране на случаи на пожар в общините Белене и Рупци, и на пътя между село Гиген и село Байкал, където пламъци са обхванали лек автомобил.

Министерството на вътрешните работи – Плевен продължава да следи отблизо ситуацията и въвежда необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и спокойствие на гражданите.