Слънчево и ветровито време западна и централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето за региона на Западна и Централна Северна България от 21 до 23 март 2024 г. предоставена от синоптик Валентина Радойска.

На 21 март се очаква слънчево време с временни увеличения на облачността. В централния предбалкан ще има силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 14 до 16 градуса. В областите Великотърновска и Габровска се очакват дъжд и по-ниски температури през следобеда и вечерта, като на високите места валежите ще преминат в сняг. Атмосферното налягане ще се понижи, и върховете на Стара планина ще бъдат облачни с максимални температури около 8 градуса на 1200 м и около -2 градуса на 2000 м.

На 22 март облачността ще е променлива, като по централната част на Дунавската равнина ще е значителна. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток-север. Минималните температури ще са около 0 градуса, а максималните между 11 и 14 градуса. В планинските райони ще духа умерен северозападен вятър.

На 23 март времето ще бъде слънчево със слаб до умерен югоизточен-южен вятър. Минималните температури ще са около 0 градуса, а максималните между 15 и 18 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да пада. В планинските райони ще има слънчево време с умерен югозападен вятър и максимални температури около 11 градуса на 1200 метра и около 3 градуса на 2000 метра.

Обобщено, в региона се очаква слънчево време с променлива облачност и понижаване на атмосферното налягане. В планинските райони периодично ще има валежи от дъжд и сняг.